Çok değerli okurlar, bugün benim için heyecan verici güzel bir gün.
Meslektaşım İsmail Hakkı ERGÜN, hayat ve mesleki tecrübelerimi gazete ve sosyal medyada paylaşmam yönündeki teklifi -aklımın ucundan geçmezken -beni motive etmesiyle eski tabirle “karalamaya” başlamama sebep oldu.
Kendisine sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Kimsiniz diye soracak olanlara kendimi biraz anlatmak isterim.1974 yılında Samsun ilinde doğdum .Babam, ben 3 yaşındayken polis memuru olarak şehit oldu. Kendisinin asla hakkını ödeyemeyeceğim bizi bugünlere getiren sevgili annem hayattadır. Bir erkek bir kız kardeşim bulunmaktadır. Evli ve ikiz kızlarım vardır.1997 Yılında Polis Akademisini bitirdikten sonra sırasıyla Çorum, Artvin ve İzmir illerinde en sonda müfettiş olarak görev yaptıktan sonra toplamda 27 yıl sonra emekli oldum ve halen İzmir’de yaşamaktayım. Meslek hayatım boyunca adli ve idari çeşitli görevlerde bulundum. Başta trafik düzeni ve kazalarında uzman olarak uzun süre görev yaptım halende yapmaktayım.
Amacım siz sevgili okurlarıma, uzaktan da olsa yaşamınıza dokunacak yolları beraber aramak ,bu yollara döşenecek taşları farkındalıklar yaratarak sizlerle paylaşmaktır.
Uzmanlık alanım olarak trafik hukukunda ve denetleme ve düzenlemede sizin de bana ileteceğiniz iletileri de irdeleyerek muhataplarına iletmek de diğer amacımdır. Hepimiz trafiğin içinde yaşamakta ve çoğu vaktimizi de trafikte geçirmekteyiz .
Bazen sürücü bazen yolcu bazen yaya olarak .Trafik nedir? in de tanımında olan can dostlarımızın evcil olan veya olmayan hayvanları ve taşıtları da hatırlatmak gerekir sanırım .
Bu saikle trafikte yaşam çok önemlidir.
Trafik ,doğumdan ölüme dek olan bu süreçte hangi rolde olursanız olun mutlak çok dikkat ve özen istemektedir. Başta Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği ,Ceza Kanunu ,Borçlar Kanunu tamda bu iki kelime üzerinde çokça durmaktadır. “dikkatsizlik ve özensizlik” .Hal böyle iken ülkemizde yaklaşık bir milyon yaralamalı maddi hasarlı ölümlü trafik kazası meydana gelmektedir. Bu da ölüm ve yaralanmalarla acılara ,maddi hasarla , hem de kendi sermayemizi kaybetmemize sebep olmaktadır.
Trafik kazaları ile ilgili olarak da hukuk ve ceza yönünden adli ve idari yönden bir çok işlem yapılmakta zaman kaybı ve tartışmalara sebep olduğu da başka bir sonuçtur.
Adli yönden Sulh Hukuk ,Sulh Ceza ,Tüketici Mahkemesi, Ağır Ceza, Asliye Ceza ,Asliye Hukuk, Ticaret Mahkemesi ,idari yönden Tahkim vb bir çok kurum görev almaktadır.
Bu durumda ne kadar önemli bir alanı işgal etmesi anlamına geldiğini açıkça anlatmaktadır. İşte tam da burada sizlere belki bir bakış açısı ile hafızanızda yer edecek belki hayat kurtaracak ip uçları ile size dokunmak istiyorum.
Hepimiz birbirinden öğrenecek elbet çok şeyler vardır.
Bunları biliyor muydunuz ? köşesiyle de bu birlikteliği güçlendirebiliriz.
Haydi o zaman size ilk sloganımı vereyim “ Her kırmızıda durulmaz ,her yeşilde geçilmez “ niye mi bir dahaki yazımda bunun anlamını örneklerle anlatarak sizleri tekrar selamlıyorum .......
Yasin UĞURTAŞ
YORUMLAR