Mesut Selek

Mesut Selek

Olaylar Ve İnsanlar

YEREL YÖNETIM HALKIN AYNASIDIR .

05 Mayıs 2024 - 18:20

YEREL YÖNETIM ANLAYIŞI VE HALKIN TAKDİRİ! 

Yerel yönetimler, halkın gerçek aynası gibidir...Halk en önemli müfettiştir...Sabırla bekler ve demokratik haklarını kullanırken kimine nasıl TOKAT vuracağını çok iyi bilir!  Hele ki nüfusunun  yarısı açlık tehlikesi içindeyse!! 
Yerel siyasetçiler, başarılı olmak istiyorlarsa geleceğin garantörü ve büyükleri olacak olan  çocuklara, gençlere çok değer vermeli ve onların eğitimini sadece MEB 'ye bırakmamalı; tüm yerel ve devlet  olanakları kullanılarak  akademik, sanat, spor, müzik  gibi  alanlarda, dünyanın çağdaş devletlerini örnek alarak iyi bir planlama ile derhal eyleme  geçmelidirler...
Sadece seçimlere yakın sahaya  inen, gençliğe ve  sanata önem vermeyen üstelik  yerel yönetime talip olan siyasilere halk güvenmez. "Daha önceleri neredeydiniz ? " diyecek ve modası geçmiş olan ve sürekli "hezimet yaşayan" bu tip çıkarcı,  becerikslz partilerin seçim sonunda buharlaşıp halkı görmezden geleceğini çok iyi bilir...
...
Türkiye çapında büyük başarı  elde eden ve  70 yıldır hep yenilgi yaşadığı halde  yerel seçimden zaferle çıkan  CHP'nin  başarısının arkasında örgütlerinin çok başarılı çalışmalar yaptığı gerçeği mi  yatıyor? Değil tabi...
Başarının gerçek sırları:
1- Seçmenini  bezdiren  kısır döngünün kırılıp Özgür Özelin lider olması!
2- İmamoğlu ve Mansur gibi sevilen  başkanlara olan sevgi! 
3- En önemlisi ise 40 milyona yakın insanımızın tarihte görülmemiş bir yoksulluğun içine sürüklenmesi...
4 - Diyanetin tevekkül yerine ,sürekli israfla,  lüks harcamalarla anılması.
5 - Millete örnek olmak yerine,  vekillerin , Röleks saat , mecliste mangal partileri , şaraplı ıstakoz, rüşvet  vs.gibi yoksul halkı delirten "doneler " sunması! 
....6 - Halkın, " tek adam " yerine parlamenter rejim talebi!.
Daha çok nedenler var tabi...
....

Kendi yerelimize  dönüp" sadete gelirsek " ,

Objektif  bakış açısıyla, 25 yıldır bu kentte sürekli yazan ve sanatsal etkinlikler yapan, Amerika'da Aliağayı  tanıtan  bir eğitimci  olarak, " dost acı söyler! " diyelim. 

Yerel yönetimde başarılı olmak isteyenler ,  BUGÜN  SEKIZ YAŞINDA olan çocukların göz açıp kapayana  kadar seçmen olacağını düşünerek gençlere yatırım yapması gerekir. İzmir merkezi ve ilçelerinde neredeyse tulum çıkaracak olan CHP, Aliağa ve Menemeni neden kaybettiğini derinlemesine sorgulamalıdır!

...
 Aliağa CHP ilçe  yönetimi ,  son 15 yıldır, (5 yıllık silik CHP belediye iktidarı dahil) haktan  kopuk, kabuğuna çekilmiş bir örgüt idi...Şimdi yine,  yeni yenilgiyle 20. yılını da kaptırmış oldu...Halk , meclis çoğunluğu ile denetim görevi verdi.
....

 Son seçimde , genç   adayın sadece iki ayda ,  tüm çabalarına  karşın, kıl payı seçimi kaybetmesinin altında yatan en büyük  nedenlerden biri de aday açıklamasında gecikme ve  parti içi koltuk çekişmelerden dolayı  örgütün ,gençliğe   yeterli ilgiyi göstermemesidir.

Eski başkan, Tunç Soyerin de geçmişte , Aliağaya " Fransız kalması" ; Aliağa İzBB Kültür Merkezi'nde, halka ve gençlere yönelik   etkinliklerin layıkıyla yapılmaması , CHP İlçe örgütünün de buna ilgisiz kalması sonucunda kim kazandı? 

Üçüncü dönemi de  kazanan MHP'li  başkan, 10 yıl önce , 8 yaşında olan ve son yerel seçimde 18 yaşında seçmen olan  gençleri , değişik aktivitelerle kendi safına çekmeyi başarmıştır! 
Bu başarıda, "önceki dönemlerde yapılmayan,  kent için yapılan yatırımların"  payı da çok büyüktür tabi. 
...
Vicdani ve adil yapılan harcamalar tarihte şerefle yadedilir.
Tersini iddla edenler de iddialarını ispatla mükelleftir..
Zira sefaletle mücadele eden yoksul halkın,  yetimin hakkı sözkonusudur! 
.  ...
Tarihten ders alınmazsa,  tarihin ibretlik sayfaları yeniden basılır! 
Tüm siyasetçiler bu ülkenin evlatlarıdır .. Fani dünyada namusuyla anılmak en büyük erdemdir. 
Her koşulda halk içinde başı dik gezenler bizimledir! 
Vatan  ve bayrak ilgi bekliyor...Diğerleri teferruat! 
Önemli olan kentin ve ülkenin huzurudur...
Saygılarımla! 

Mesut Selek

....